Sınai Mülkiyet Kanunu(SMK) 154
Tecavüzün Mevcut Olmadığına ilişkin Dava ve Şartları
MADDE 154
- Menfaati olan herkes, Türkiye’de giriştiği veya girişeceği ticari veya sınai faaliyetin ya da bu amaçla yapmış olduğu ciddi ve fiili girişimlerin sınai mülkiyet hakkına tecavüz teşkil edip etmediği hususunda, hak sahibinden görüşlerini bildirmesini talep edebilir. Bu talebin tebliğinden itibaren bir ay içinde cevap verilmemesi veya verilen cevabın
menfaat sahibi tarafından kabul edilmemesi hâlinde, menfaat sahibi, hak sahibine karşı fiillerinin tecavüz teşkil etmediğine karar verilmesi talebiyle dava açabilir. Bildirimin yapılmış olması, açılacak davada dava şartı olarak aranmaz. Bu dava, kendisine karşı tecavüz davası açılmış bir kişi tarafından açılamaz. - Birinci fıkra uyarınca açılan dava, sicile kayıtlı tüm hak sahiplerine tebliğ edilir.
- Birinci fıkra uyarınca açılan dava, hükümsüzlük davasıyla birlikte de açılabilir.
- Mahkeme, 99. maddenin üçüncü veya yedinci fıkrası ile 143. maddenin onuncu veya onikinci fıkrası uyarınca yapılan yayımdan önce, öne sürülen iddiaların geçerliliğine ilişkin olarak karar veremez.
Article Tags:
faydalı model tecavüzü · faydalı model tecavüzünün tespiti davası · marka tecavüzü · marka tecavüzünün tespiti davası · patent tecavüzü · patent tecavüzünün tespiti davası · sınai mülkiyet kanunu · Sınai Mülkiyet Kanunu 154 · smk · smk 154 · SMK marka ihlali · SMK marka tecavüzü · SMK patent ihlal · SMK patent tecavüzü · tasarım tecavüzü · tasarım tecavüzünün tespiti davasıArticle Categories:
SMK